Gästbloggare från Japan, del 2!

Hej igen! Jag hoppas att ni alla mår bra trots Corona-tider. Jag har det bra men här i Japan har vi ”state of emergency”, vilket betyder ”stanna hemma”. Jag har haft skola online sedan början av mars och kommer ha det resten av terminen :( Det suger bigtime, jag saknar skolan men såklart alla kompisar mest. Vi ses o snackar via skype och facetime istället. Just nu längtar jag extra mycket efter sommarlov i Sverige, hoppas verkligen det funkar att flyga hem i sommar!🤞🏼🤞🏼

Jag vill passa på att tacka för att ni har välkomnat mig så snällt på Elins blogg och för alla era nyfikna frågor. I det här inlägget tänkte jag svara på lite frågor som jag fått om mitt liv här i Japan!

Vad roligt! Hur kommer det sig att det blev Japan? 😊
Anledningen till att det blev Japan var helt enkelt för att min pappa fick ett erbjudande om att jobba i Japan och så bestämde han o mamma att det blev så.
Hur är skolan där? 😊<3
Skolan här är verkligen helt annorlunda än den jag var van vid i Sverige. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att kraven, och nivån generellt sätt är mycket högre här i Japan om jag jämför med kompisar hemma. På ett sätt är det ju bra, jag lär mig massor, men det blir ofta stressigt att hinna med allt. Om man tänker socialt är det också ganska annorlunda. Eftersom jag går på en internationell skola, så är det alltid elever som flyttar men också nya elever som kommer. Nu har vi varit här i drygt 4 år, och flera av mina bästa vänner har flyttat...men jag har fått nya också. I ett annat inlägg kanske jag kan berätta mer om skolan :)
Det hade varit kul att läsa om hur skolan är i Japan, Tokyo. Hört att det finns både tjej Och kill-skolor? Stämmer det? 😅
Ni som undrar om tjej och kill-skolor finns, det finns faktiskt ganska många. Jag går själv på en flickskola nu i gymnasiet, men i högstadiet gick jag på en skola med både tjejer och killar. Vi har också skoluniform!

Favorit restaurang i hela Tokyo? :)
Denna frågan kan jag faktiskt svara på ganska lätt: Pizzeria Savoy. Lätt den bästa pizzan jag någonsin ätit (förutom hemmagjord)!

Har du några syskon eller bor du där ensam med din mamma och pappa?
Jag har en lillebror som går i 6an, så jag bor här med hela min familj!

Så coolt det ser ut! Är det dyrt i Tokyo, Japan överlag?
Det beror ganska mycket på. Men jag skulle säga att det är ganska likt Sveriges priser. Och ibland kan man hitta riktigt billiga Japanska snacks (typ jättekonstiga med smak av räka eller wasabi eller nåt sånt). I Tokyo kan både leva superbilligt och superdyrt. Här finns allt!


Sayonara, mata ne!
Ester

Gillar

Kommentarer

Klara
,
Så roligt att läsa Ester!
Anonym
,
När får ni lov att börja gå tillbaka till era dagliga rutiner? Vistas ute, gå i skolan, sporter mm? 😊
Annie
,
Jag tycker det är jätteroligt att läsa dina inlägg Ester! Vill bara ha mer och mer. Kram från Annie