Mina bästa träningstips

1. Sök på fitness på Pinterest - Ett tips som alltid går hem för mig är att ladda ner appen Pinterest, söka på typ "fitness" eller "workout" och hitta bilder på någon person som du tycker ser riktigt bra ut. Det brukar ge mig glöden för att träna lite hårdare eller att ens ta mig till gymmet. Liksom tanken om att försöka se ut så...

2. All träning är bättre än ingen träning - Oavsett om du går ut och går 2km eller åker till gymmet och cyklar i 30 minuter så har du tränat. Det är bättre än att ligga hemma i soffan.

3. Ha en träningskompis - Att träna med någon annan gör alltid träningen mycket roligare. Ni kanske inte alltid kan prata med varandra under tex ett pass men man har ändå varann, kan pusha varann och om ni är som jag så blir man lite mer tävlingsinriktad...

4. Nya träningskläder - Det tycker jag iallafall är en bra punkt. Att handla träningskläder (och skor) är ju jätteroligt och hitta något nytt som man tycker är fint. Då blir man ju motiverad till att ha på sig dem och åka och träna! Jag fick ett par nya träningsskor av mamma i födelsedagspresent och de har jag redan använt flera gånger. Nu har jag äntligen ett par fina gympaskor.

5. Glöm inte att stretcha - Att stretcha efter din träning oavsett vad du tränat är A och O. Tro mig, när träningsvärken kommer dagen efter kommer du tacka mig för att du stretchade så det inte blev dubbelt av de du känner...

6. Ha mål - Dina mål kan se väldigt olika ut. Allt ifrån att du ska klara 10 armhävningar, gå upp/ner 5 kg i vikt eller kunna springa 5km på en viss tid. Lägg upp några mål och sträva efter dem. När du märker framsteg och att du faktiskt förbättras så kommer du få ännu mer energi av att det fungerar och att du närmar dig dina mål.

7. Sömn & kost - Är ännu viktigare än själva träningen. Du kommer inte få några resultat om du inte äter bra eller sover tillräckligt. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och efter ett bra träningspass behöver den en bra kvällsmat för att bygga musklerna, återfå energi och sen en god natts sömn så att kroppen laddar om.

- Såhär ser jag oftast ut efter ett pass, haha! Inte så särskilt charmig bild.
- Jag brukar göra matlådor för att hålla koll på att jag äter rätt och bra. Annars blir det lätt att jag skippar lunchen och direkt efter skolan åker och tränar på tom mage utan någon energi. Det är inte så bra.
- Och stretcha... Glöm inte det!

8. Och till sist. Du kommer aldrig komma någonstans genom att tänka eller önska det. Du måste resa dig från soffan och faktiskt göra någonting åt det. Dessa punkterna är mina bästa tips, det är dem som får mig att träna. Och ja just det! Jag har en till:

9. Variera din träning - Att springa 5km varje dag är inte särskilt roligt. Prova på något nytt. Dans? Yoga? Ett nytt pass på gymmet kanske? Detta gör också att du kommer träna några andra muskelgrupper än vad du brukar göra. Men mest av allt - det är mycket roligare att variera.

Det var allt för mig, tack puss och kram. Hoppas ni gillade de!

Gillar

Kommentarer