Plastikkirurgi - Rättighet för alla?

Hej på er!

Jag hoppas ni mår bra idag. Imorse vaknade jag till ett riktigt tråkigt väder, jag som hoppades att det skulle börja bli varmare och soligare... Det är ju faktiskt bara 2 månader till juni? Alltså 2 månader?! 2 månader till sommarlov, bruna ben och kunna vara med kompisar hela dagarna (och nätterna) och kunna lägga skolarbetet på hyllan.

Jag var på tabata-träning idag kl 12 tillsammans med Louise och det var så jobbigt. Som vanligt! Men alltid mycket roligare när man har en träningskompis. I eftermiddag och kväll har jag och mamma, tillsammans med mina kusiner Olle & Lisa varit hos mormor och målat ägg. Det var så mysigt ♡ Man kan väl säga att vi har det som en tradition varje påsk. Har ni också några traditioner på påsken eller firar ni den på något speciellt vis?

Men från en sak till en annan, jag har funderat lite på det här med plastikkirurgi. Vad tycker ni om det? Jag tycker både att de finns för- och nackdelar och tänkte därför skriva detta inlägget tillsammans med Eriksbergskliniken.se
Vad tycker ni om plastikkirurgi? Jag tycker att det finns både för- och nackdelar med det. Först och främst är det många olycksdrabbade människor som använder sig av det för att rekonstruera kroppsdelar som kan ha förstört vid olyckor. Eller så kan det vara människor som föds med en missbildning och behöver hjälp att rätta till det. Då tycker jag är väldigt bra att plastikkirurgi finns. Sen finns de de individer som använder sig av plastikkirurgi - dvs bröstförstoring, fettsugning m.m och där tycker jag att man ska vara försiktig. Eller rättare sagt - tänka igenom sitt val noga och prata med någon klinik för att få information om resultat och eventuella biverkningar.

Jag vet flera stycken som har gjort olika typer av behandlingar och på vissa är resultaten bättre än på andra. Jag menar inte att deras behandlingar har blivit dåligt gjorda, utan mer att de själva inte riktigt har någon smak för hur mycket (eller lite) man ska förändra. Som exempelvis - En bröstförstoring. Att ha en A-kupa och operera sig till en D-kupa. Är det särskilt smart? Det är ju en extrem skillnad. Men förstå mig inte fel. Jag förstår att tjejer vill känna sig kvinnliga och därav ha bröst. Men har man en A-kupa kommer man GARANTERAT känna stor skillnad av att bara få en B kupa eller en liten C-kupa. Jag tycker att man behöver tänka på att det fortfarande ska se naturligt och även symmetrisk ut. Sen finns det också de människor som vill se ut som en katt och då är inte tanken att de ska se naturliga ut, utan då ligger de helt andra tankar bakom ingreppen. Jag vet inte om detta är så vanligt i Sverige men i USA verkar det ju förkomma i flera olika varianter.

Och sen kan man göra till exempel fillers! Det finns också för- och nackdelar med det. Ni har säkert sett många - som i typ "svenska hollywood fruar" - programmet. Och sett kvinnornas läppar som gör att de ser ut som anknäbbar? Haha! Men sen kan det också bli riktigt bra. Jag personligen har nu på sistone funderat på fillers i överläppen då jag tycker att den är väldigt liten. Däremot är jag rädd att det antigen blir för mycket och dessutom gör svin-ont..

Gillar

Kommentarer