Visste ni att mer än var tredje kvinna i Sverige har haft sex mot sin egen vilja?

Igår hamnade jag i en diskussion tillsammans med några vänner där vi diskuterade fram och tillbaka hur absurt, fruktansvärt och äckligt det är att män och kvinnor än idag - år 2018 - inte har lika rättigheter.

Det står så fint i Europakonventionen om alla människors lika värde. Men när det kommer till verkligheten är det långt ifrån så.

Orättvisorna är inte inte bara det vardagliga snacket om att män tjänar mer än kvinnor för samma jobb, det i sig är riktigt förnedrande. Då det dessutom visat sig att vi kvinnor/tjejer är mer och mer välutbildade än män. Det finns i media, tidningar och på Facebook en massa artiklar och nyhetsflöden om kvinnor som blir sexuellt utsatta av män. Vi har rätt att bestämma över vår egen kropp, vi har rätt att bestämma om vi vill bli gravida och om vi vill fullfölja en graviditet. Vi bestämmer över vår egen kropp.

Män säger generellt att det är självklart att kvinnor och män har samma värde och att alla ska behandlas lika. Hur kommer det sig då att det var så många kvinnor som skrev på olika listor som "Metoo" kampanjen? Alla dessa kvinnor som blivit utsatta, allt från konstnärer till domare. Det är uppenbart att det inte är skillnad på hur man ser på kvinnor kopplad till utbildningsnivå.

Män och kvinnor ska ha likadana rättigheter, lagar och regler. Det är INTE okej att en kille, på krogen, kommer fram och tar en kvinna i baken. Det är förnedrande, pinsamt och äckligt. VARFÖR skulle vi vilja att en man vi inte känner tar sin frihet att ta på vår kropp utan tillåtelse? Och vad får de själv ut av det?

Visste ni att…?

- Mer än var tredje ung kvinna i Sverige har haft sex mot sin egen vilja.

- Varannan 15-årig flicka känner sig tjock.

- 25% av unga kvinnor lider av ångest och oro, jämfört mot 13% av unga män.

- Över 130 miljoner flickor och kvinnor som lever idag har blivit utsatta för någon form utav könsstympning.

- 98% av sexhandeln runt om i världen är kvinnor och flickor.

- 64% av Sveriges chefer är män.

Gillar

Kommentarer

Hannahrossetti
Hannahrossetti,
elinandersson
elinandersson,
Ja, fruktansvärt...
nouw.com/elinandersson
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vissa män borde inte få finnas. Att haft sex mot sin vilja behöver ju inte vara en "typisk" våldtäkt utan kan ju även innebära tjatsex. Även om kvinnan till slut säger ja är det ju ändå mot hennes vilja. Hur kan man med att tjata sig till sex? Vad fan, jag skulle inte ens kunna göra det mot min kille och då vet jag ju ändå att han inte skulle må dåligt av att ha sex med mig.
Jag har blivit utsatt ett antal ggr. Skrev om en av händelserna i mitt senaste inlägg, och då bor jag ändå i ett rel. tryggt land.
Visste du att det i vissa länder blir lägre straff om kvinnan som våldtas inte är oskuld? Helt sjukt.

Att betala någon för sex, alltså skäms man inte? Det är INGEN människa oavsett kön som skulle ställa upp på att ha sex med vem som helst om man inte är desperat p.g.a fattigdom/missbruk eller på något sätt vill skada sig själv.
För mig är det lika absurt att betala för sex som att hjälpa en med självskadebeteende att skära sig. Man bidrar till att hjälpa en människa skada sig själv.


nouw.com/jossustravelpics
Anonym
,
Riktigt bra skrivit. vi tjejer måste hålla ihop! blir så illamåeende av att bara läsa detta.....
Klara
,
Bra skrivet!